13 Aralık 2019 Cuma

ODALAR VE BORSALAR ÇALIŞANLARI KİTABIMIZ (Ekim 2019)




Alanında ilk ve tek yayın olan, “ODALAR VE BORSALAR ÇALIŞANLARI (5590-5174)”  kitabımız 500 den fazla Yargıtay kararı, Devlet Personel Başkanlığı, Bakanlık görüşleri, akademik ve bilimsel doktrin görüş desteklidir.
Kitabımız, Odalar ve borsalar çalışanlarının ve yöneticilerinin; başta istihdam, yükümlülükler ve yasaklar, derece kademe ilerlemeleri ve mali haklar, çalışma süreleri ve izinler, disiplin hükümleri, iş sözleşmesinin kurulması, uygulanması ve sona ermesi, tazminatlar emeklilik olmak üzere Personel konuları ile ilgili konularda bilgilerin eksik olduğu, var olan bilgilerin karıştırıldığı, uygulamaların çoğunlukla yanlış olduğu akademik çalışmalar ve müfettiş deneyimleri ve tespitleri üzerine teorik ve pratik örneklemeli yazılmış alanında ilk ve tek yayındır.
Kitabımız aynı zamanda TOBB akreditasyon sistemi dokümanlarından biri olan El Kitabı ihtiyacını da görecek niteliktedir.

İŞVERENİN EL KİTABIMIZ (Aralık 2019)







Günümüzde işveren ve işçi arasında ortaya çıkan ve yargıya intikal eden uyuşmazlıkların çoğunun işçi lehine çözümlendiği bilinmektedir. Bunun sebebi, işverenlerin haklı olduklarını ispatlayamamaları ve savunmalarını güçlendirecek belgeleri mahkeme dosyalarına koyamamaları önemli sorunlardan biridir. İş ilişkisi prosedürlerine yeterince önem verilmemesi ise davanın kaybedilmesini kaçınılmaz hale getirmektedir. 
Herhangi bir işyerini yönetenlerin özellikle iş hukukuna ilişkin kuralları bilmesi gerekmektedir. Hukuki normların bilinmesi ve uygulanması öncelikle işverenlere yüklenmiş bir borçtur.
İşte bu eser, İş Kanununa tabi işverenlere rehberlik etmesi için hazırlanmıştır
ÖZET İÇİNDEKİLER
( 183 dayfa, 310 soru-cevap, 500 den fazla Yargıtay Kararı ile Örneklendirilmiş)
BÖLÜM I: GENEL KAVRAMLAR VE İŞ SÖZLEŞMESİNİN KURULMASI
BÖLÜM II: ÇALIŞMA SÜRELERİ, MALİ HAKLAR VE İZİNLER
BÖLÜM IV: DİSİPLİN HÜKÜMLERİ VE İŞE İADE DAVASI
BÖLÜM V: TAZMİNATLAR